El sud de la Vall

Ja és el nostre darrer dia sencer al Nepal ! Una mica tristos d'haver de deixar el país però ben satisfets de tot el que ens ha aportat el viatge.

A grans trets el Nepal es gaudeix molt millor lluny de la capital ! :P Je je je , tampoc no és que estiguem influïts pels "dolors d'estómac" agafats aquí en aquesta regió, però hem percebut que coincidim amb la majoria de gent amb qui hem anat interactuant aquestes setmanes. És cert també que particularment sempre ens han agradat més els poblets que les ciutats, però en aquesta ocasió i després de tossir tota la merda que et menges a Kathmandú no hi ha color !

El Nepal es viu des dels pobles, encaminant-se cap a les muntanyes, coneixent la gent més autèntica (i més honrada !), veient les seves festes, respirant el seu aire pur (lluny de Kathmandú !!!) i les seves aigües netes (idem). Qui ve al Nepal li ha d'agradar caminar sens dubte. Cal tornar i fer-se un trekking més heavy carallu !!!! XD

Ja que tenint una estoneta del dia encara per veure alguna cosa, Shishir ens porta cap al Sud de la vall. Encara que a prop de la capital, ja es nota la diferència quan arribes a altres poblets... En aquest cas ens arribem per Kirtipur, que també s'hi hagi enfilat en un turó dalt de la vall, amb explèndides vistes de Kathmandú i amb un temple-fortalesa amb una gran situació estratègica. Històricament és coneguda com un emplaçament que va costar molt de conquerir i que per aquest motiu, una vegada va ser conquerida, es va ordenar tallar el nas tots els homes.



Seguint una mica de la classe d'història, es diu (i ho recolzen dades geològiques) que la vall de Kathmandú anteriorment estava coberta per un enorme llac. Doncs un pajarraco (és que no recordo el nom :P) amb el seu enorme ganivet va tallar per un costat la vall perquè sortís tot l'aigua i pogués ser habitat per la gent que ara l'ocupa. Doncs aquest és el lloc per on es va tallar el tema :



També ens arribem a Bungamati, una altra vila newar que roman oblidada pel turisme de masses i tornen a ser pobles per on només caminem nosaltres com a representació occidental !



Aquest indret és conegut també pels seus "chilis" i alls que podem veure penjats de tots els balcons assecant-se al Sol.





Demà a la 5:00 a.m. dempeus que s'inicia el nostre viatge de tornada a Catalunya ! De nou via Bareihn per arribar a Londres i fer nit allà.

NAMASTE NEPAL !!!

1 comentaris:

La Mare i el Trolin cridané.... ha dit...

Bueno, tot arriva i ara toca tornar a casa, podeu estar contents, el viatge ha sigut molt maco, que tingueu un bom viatge de tornada, aquí us esperem, petons.

Publica un comentari a l'entrada

Quant a nosaltres

Agost 2009

          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

L'hora al Nepal

Temps Actual

Kathmandu