Gastronomia

La major part dels Nepalesos són vegetarians, ja sigui per elecció com per necessitat.

Els menjars gairebé sempre consisteixen en un plat anomenat daal bhaat tarkari,sopa de llenties (dal) amb espècies acompanyada d’arròs (bhat) bullit i verdures saltejades, que variaran en funció de l’època de l’any i la zona.



Amb una mica de sort anirà acompanyat d'un plat d'achar (adobat) i potser una mica de chapati (pa indi), dahi (quallada o iogurt) o papad (cruixents tortetes fines fregides).



La carn, poc habitual, s'anomena masu. No així pel que fa als newars, que són grans menjadors de carn. El buff (búfal d'aigua) és el més freqüent (la vaca, i per tant, la vedella és sagrada !), però també es consumeix cabra i fins i tot porc senglar. Al menjar newar abuden també les espècies, en especial la guindilla.



Els momos, d’influència tibetana, són boles de pasta farcida de carn o verdures que es cuinen “steamed” (al vapor), fregits o en sopa.



I l’estrella és el tè nepalí, especiat i amb llet. És deliciós sempre i quan no el demaneu a cap restaurant on tinguin menjar occidental.



El tongba és una beguda de l'Himalaia que es fa afegint aigua bullida dins un tub de bambú amb mill fermentat. Igual que les cervesses de qualitat, es sol beure amb canyeta.

Postres

Existeix una amplia varietat de postres empalagosos al Nepal. La llet és l'ingredient majoritari. Entre ells destaquen el barfi (dolça de llet), el rasbari (boles de llet), el lal mohan (boles de masa de llet fregides), el kheer (budín d'arròs) i julebi (bunyols de taronja amb xarop en forma de vuit).

A Bhaktapur no s'ha de deixar de tastar el juju dhau (la reina de les quallades), un iogurt increiblement cremòs.

I com ve al cas, aprofitem el post de Gastronomia per donar compte de perquè sembla haver-hi un buit aquest dia... què significa ? que no hem vist res del Nepal durant tot el dia ¿!? que no hem pogut visitar cap lloc màgic de tants com ofereix el país!? ... Doncs just això! perquè parlant de gastronomia precisament ens ha agafat una cagaleraaa!!! vaja, que hem hagut de canviar una mica els plans i ens hem passat tot el dia al wat... a l'hotel!

PD : Recomanació, no barrejar fuet amb pastís de banana i xocolata calenta!

2 comentaris:

Albert ha dit...

Es el que te anar fent de "tastaolletes" fora de casa...

SaXa ha dit...

Ja se sap ... "Allí donde fueres haz lo que vieres" ! :P

Publica un comentari a l'entrada

Quant a nosaltres

Agost 2009

          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

L'hora al Nepal

Temps Actual

Kathmandu